Monday, November 29, 2010

Tips Lajukan Broadband Yang Dah Nyawa-Nyawa Ikan


Hi guys, dalam post kali ni, Encik Kool nak cite sal cara melajukan broadband yang Encik Kool baca dari blog Budak Botak. Macam Encik Kool, kalau nak online mesti gune samada wireless atau broadband. So, ade la masalah-masalah yang akan berlaku macam slow connection dan kehabisan bandwiths. Tak macam pengguna Streamyx yang bagi Encik Kool agak luxurious la. So, harap-harap tips ni dapat la membantu korang. Selamat Mencuba..

5 Video Bayi Comel

Hi guys, da lame Encik Kool tak update blog ni.Rasenye da penuh da ngan sesawang.Anyway, topik hari ni tak melibatkan sebarang cite tentang Justin Bieber, mane la tau korang ni antara yang terkene hype si mamat Bieber nie(memandai je Encik Kool ni). Tapi post hari ni tentang baby atau bayi. Bayi ni seperti yang korang selalu dengar adalah seperti kain putih. Diorang begitu innocent and pure hearted. Itu yang menjadikan diorang sangat tomey..hehe..Dalam post kali ni, Encik Kool nak berkongsi video-video yang Encik Kool rase memang sangat adorable lah untuk dikongsi dengan korang semue. Teruskan membaca untuk tengok video-video ni.

Wednesday, November 17, 2010

Salam Aidiladha

Kepada semua bloggers dan pembaca blog ni, Selamat Hari Raya Aidiladha diucapkan.

Monday, November 8, 2010

Saya Mahu Nyanyi

Agak lama Encik Kool tak update blog ni, sedikit busy la.Tapi takpe, hari ni Encik Kool nak sembang tentang industri nyanyian. Sekarang ni dah berlambak-lambak rancangan realiti yang kononnya nak mencungkil bakat nyanyian macam AF, Malaysian Idol dan berbagai-bagai lagi la.(Ponat nak tulih kesemuanya). Disebabkan itu, budak-budak muda telah tersogok dengan idea kepopularan yang sebenarnya sementara jew dan kekayaan(sesetengah jew bleh buat duet). So, semua orang nak jadi penyanyi dengan harapan dapat popular dan kaya. Last-last semua jadi cam minah dalam video ni. Stress sebab nyanyi x best. It is okay if you are not meant to be a singer. It is not the end of the world lorh..Klik kalau nak tngok video.

Wednesday, November 3, 2010

Orang Putih Cakap Bahasa Melayu

Bukan senang untuk seseorang itu mempelajari bahasa yang sangat asing dengan dirinya. Kita yang telah melalui pembelajaran Bahasa Inggeris selama 11 tahun secara amnya di sekolah masih lagi terkial-kial hendak berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris. (Tamat penulisan menggunakan bahasa baku,haha). Tapi,  tadi Encik Kool ade bace post di Oh Tidak n Encik Kool nak tabik spring kepada sorang mamat ni yang memang boleh dikatakan agak mantap penguasaan Bahasa Melayunya dan dia adalah Orang Putih, Mat Saleh, American dan yang sama waktu dengannya.(Kalau orang Melayu takde lah masuk blog).

Nama mamat nie Ben Bradshaw atau Badshah(die kate banyak orang panggil die dengan nama ni). Die ni merupakan pelajar Kejuruteraan Mekanikal di Universiti Utah di Amerika Syarikat. Dia mula belajar Bahasa Melayu ketika menetap di Sabah dan Sarawak dulu. Sekarang mamat ni agak famous di Malaysia dan dia pon da tahu. So, dia pon ade buat video-video menceritakan tentang dirinya dan ada juga video tentang mengajar orang Melayu slang American. So, kalau korang berminat nak tengok video dari Ben Bradshwa a.k.a Badshah ni boleh la terus membaca post ini.

Senarai 5 Band Paling Pelik

Encik Kool pasti ramai budak-budak muda sekarang suke jamming n ramai di antara diorang yang sudah wujudkan sendiri band.(macam r ak ni tua sngat). Sebenarnya bagus jugak korang menghabiskan masa dengan berjamming daripada buat aktiviti yang tidak berfaedah. Boleh jugak mengelakkan diri dari maksiat. Encik Kool da tak larat nak baca cerita tentang pembuangan bayi kat paper.So, pandai-pandai la bawak diri. Tamat sudah sesi lecture yang tak berbayar dari Encik Kool. 

Sebenarnya Encik Kool nak tunjukkan gambar band-band yang pelik yang Encik Kool baca dari Oddee. Bila korang da ade band sendirik, mesti ade identiti yang korang cube nak bawak yang melambangkan korang atau mesej yang korang cuba bawak. Tapi maybe sesetengah orang rase bende tu nampak pelik. Tapi Encik Kool menyokong band-band nie. Go on, pedulikan ape orang nak kate asal kite happy. Kalau ade orang banyak songeh ngan korang cakap je yang ok pe ak ade band, korang ade?haha..Ok, teruskan membaca untuk layan gambar-gambar band yang dimaksudkan.