Friday, February 11, 2011

10 Orang Hebat Yang Tidak Mempunyai Tangan

Hi guys, dah lama blog ni tak diupdate. Hari ni Encik Kool nak berkongsi gambar-gambar yang telah menimbulkan rasa insaf dalam diri. Mereka ini adalah golongan orang kurang upaya yang tidak mempunyai tangan namun telah membuktikan bahawa ia bukan penghalang untuk mereka membuat sesuatu. Klik gambar untuk melihat gambar- gambar yang dimaksudkan. 

Sunday, January 16, 2011

Binatang Yang Serupa Tapi Tak Sama

Hello guys, pagi ni Encik Kool takde keje,So, pe lagi, update la blog. Bukan senang rupenya nak menjadi blogger yang aktif ni. Selalu je ade kekangan masa dan sebagainya (alasan je, padahal pemalas). So, tak payah la dok mengomel panjang lebar. Hari ni Encik Kool nak berkongsi gambar-gambar haiwan pelik. Pelik bukan dari segi spesisnya tapi dari segi warnanya. Ye la, kalau sebut je pape binatang mesti korang terbayang rupa dan warnanya kan. Tetapi, untuk binatang berwarna pelik yang Encik Kool nak tunjuk ni memang akan membuat korang rase pelik. So, teruskan membaca untuk layan gambar. 


Thursday, January 13, 2011

Tips Buang Kulit Telur Dalam Masa 10 Saat

Selalu je kalau nak makan telur rebus mesti ambik masa nak buang kulit telur tu. Sekarang ade cara yang lebih mudah.Layan video ni untuk ketahui rahsianya.

Sunday, January 9, 2011

Suratan Atau Kebetulan

Da berabad Encik Kool tak update blog ni. Tak tau la kalau ade sape2 yang merindui nak baca entri2 kat sini coz Encik Kool ni bukanlah famous blogger pon. Tapi tak pe, for the sake of 2,3 kerat yang bace entri2 kat sini Encik Kool update la jugak.haha..Hari ni Encik Kool nak bercerita tentang kebetulan. Sape yang percaya tentang ni. Ade orang cakap 'there is no such thing as coincidence'. Tapi, for me, kebetulan tu mesti kadang2 pernah terjadi. Cuma kalau dah terlalu kerap sangat cam pelik la jugak. Sebagai contoh, kalau la Lisa Surihani dok jalan2 kat mall and terjumpa Encik Kool, mesti itu satu kebetulan yang tak disangka2 coz Encik Kool minat banget same dia. Tapi la, kalau hari2 kitorang terjumpa mesti tu maknanya Lisa Surihani dok stalking Encik Kool (blah la lu, pasan lebih)..haha..Tapi pape pon, luahkan pendapat korang kat bahagian komen. Nak gak tau ape yang korang ase. Klik untuk layan gambar berunsurkan suratan atau kebetulan ni.